Nastavljamo BUDI HUMAN misiju!

Nastavljamo BUDI HUMAN misiju!

Naši vežbači, kolege, posetioci i prijatelji su u proteklom periodu pokazali izuzetnu humanost. Hvala vam što ste svaku akciju do sada podržali i u njoj aktivno učestvovali!

Država je nedavno donela odluku da se pobrine za lečenje malog Lava Teodorovića i omogući mu finansiranje najskupljeg leka na svetu! Malenom Lavu želimo puno sreće na putu oporavka, a mi nastavljamo sa humanom misijom prikupljanjem novčanih sredstava za malu Lenku Lazarević! 

Lenki je u junu 2022. godine dijagnostikovana akutna leukemija limfoblastnih ćelija (Dg.C91.0 Leukaemia lymphoblastica acuta [ALL]) nakon izvršene analize koštane srži u toku hospitalizacije na IZZZDIO Vojvodine zbog povišene telesne temperature, povišenih vrednosti leukocita u KKS i hepatosplenomegalije.

Lečenje citostatskom terapijom je odmah započeto u IZZZDIOV u Novom Sadu, a nakon 9 meseci intenzivnog bolničkog lečenja, po završetku indukcione faze, terapiju održavanja počinje u februaru 2023. godine. Samo dva meseca nakon toga, u aprilu 2023. godine, Lenki se javlja povišena telesna temperatura i skok vrednosti leukocita, nakon čega je ponovo hospitalizovana i tom prilikom je potvrđen recidiv koštane srži i CNS recidiv.

Lenka sa nepune dve godine ponovo prima citostatsku terapiju, a nada za izlečenje je transplantacija koštane srži. Budući da je Lenka svrstana u grupu visoko rizičnih pacijenata zbog malog uzrasta, vrlo ranog relapsa i s obzirom da nema srodnog donora koštane srži u porodici, Lenkini roditelji su odlučili da se nastavak lečenja i transplantacija koštane srži obavi u inostranstvu.

Lenka je radoznalo, veselo i nasmejano dete, koje uživa da istražuje svet oko sebe, da se igra u parku, trči, ljulja, grli sa plišanim igračkama, upoznaje nove drugare, a najviše od svega voli da se igra i trči sa svoja dva rođena brata.

Vreme je ključno u Lenkinoj borbi jer je potrebno da što pre ode na lečenje u inostranstvo.

Sredstva su joj neophodna za nastavak lečenja u inostranstvu,  troškove transplantacije koštane srži, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Detaljne informacije o ovoj akciji možete da pročitate i na zvaničnom sajtu Fondacije BUDI HUMAN.

Kada se kutija napuni, kompletno prikupljen iznos se uplaćuje na račun namenjen Lenkinom lečenju. Neophodno je prikupiti 87.857.430,00 dinara. Pošto je ovaj iznos prilično veliki, nadamo se da ćemo uspeti da pomognemo Lenki, barem jednim delom.

Svoje priloge možete da ubacite na pultu Bodyline fitness & wellness centra. Obavestićemo sve vas kada novac bude uplaćen i koliko smo, zajedničkim snagama, uspeli da skupimo!

Hvala vam što podržavate humanost i učestvujete u ovoj akciji sa nama!

Sva aktuelna obaveštenja možete pronaći na našim Facebook i Instagram stranicama, kao i na stranici Novosti.