MERENJE FIZIČKE SPREMNOSTI SPARTAN VEŽBAČA 2

About This Project

    Jedan SPARTAN trening zamenili smo merenjem fizičke spremnosti naših vežbača. Trener Nemanja Rakić je za svoju grupu pripremio niz testova uz pomoć kojih je formirao konačnu ocenu spremnosti njegovih vežbača.

Testovi su bili podeljeni u dve kategorije, gde je prvi podrazumevao merenje telesne mase, količinu mišićne mase i vode u telu, krvni pritisak, indeks telesne mase, obime struka, kukova…Na drugom testu merila se jačina stiska ruke, kao i fleksibilnost vežbača. Ovaj test je podrazumevao i proveru mišićne izdržljivosti (broj sklekova koji mogu da se urade odjednom), procena kardio-respiratorne forme (penjanje na kutiju u određenom ritmu i vremenu) i eksplozivnu snagu donjeg dela tela (skok u dalj).

Nemanja navodi da je ovaj tip merenja važan zato što vežbači odmah mogu da dobiju na uvid koje su njihove slabosti i na čemu bi najviše trebali da rade. Dodaje da su njegovi SPARTAN vežbači postigli dobre rezultate, što se i očekivalo jer je veliki broj Spartanaca redovno na treninzima.

U budućnosti će se sigurno sprovoditi još ovakvih testova kako bi novi vežbači znali sa kojom formom počinju trenažni proces, a i da bi i sadašnji članovi grupe mogli da uporede koliko su postigli i napredovali između dva merenja.

Trenirajte na SPARTAN grupnim treninzima od ponedeljka do petka u teretani.

Date
Category
Novosti