Nutricionista

Koliko je važno da se bavimo fizičkom aktivnošću i da nam je telo aktivno, toliko je važan način kako se hranimo. Upravo zato, nutricionizam je grana kojoj se posvećuje sve više pažnje. Nutricionista je osoba kojoj ćemo se obratiti za smernice u ishrani, plan obroka i učenje mehanizma za samostalno kreiranje adekvatnih obroka.

Nutricionista - plan zdrave ishrane
Nutricionista - plan zdrave ishrane
Nutricionista - plan zdrave ishrane

Treniraš i više od tri puta nedeljno, umaraš se i trošiš, ali ne napreduješ. Moguće je i da unosiš preveliki broj kalorija iz namirnica koje se smatraju zdravima. To takođe može da uspori tvoj napredak i da umanji efekte treninga. Da bi se rezultati vežbanja videli na pravi način, ishrana mora biti regulisana.

U nedostatku znanja i iskustva u pravilnom režimu ishrane, obrati se nutricionisti za pomoć. Plan ishrane koji je kreiran specijalno za tebe i prilagođen tvojim dnevnim aktivnostima, dovodi do pravih rezultata!

Kako izgleda saradnja sa nutricionistom?

 

Upoznavanje klijenta i nutricioniste se odvija na nutricionističkom pregledu. Tokom pregleda, razgovaraš sa stručnim licem o svojim navikama, dnevnim rutinama, nivou fizičke aktivnosti, alergijama, intolerancijama na hranu… Takođe, nutricionista vrši određena merenja kao što su: visina, težina, količina telesne masnoće… Na osnovu svih tih parametara dolazi se do zaključka o ukupnom stanju tela i fizičkoj spremnosti. Sledeći korak je plan ishrane.

Šta sadrži plan ishrane?

 

Na osnovu navika i veština koje svako ima u kuhinji, formira se plan ishrane. Prateći navedene obroke i uputstva koja dolaze uz to, uspeh je zagarantovan! Plan sadrži detaljna uputstva o tome kako da pripremiš hranu za konkretan obrok, gde možeš da kupiš namirnice i koliko kalorija određeni obrok nosi. Plan koji dolazi iz „ordinacije“ našeg nutricioniste, ide i korak dalje. Sadrži i predlog za ukupnu dnevnu aktivnost koju bi trebalo da postigneš za taj dan (npr. koliko koraka da pređeš taj dan).

Gde mogu da zakažem konsultacije?

 

 

Centar za oporavak „Fizioline“ je mesto za oporavak duše i tela. Osim opuštanja i oporavka od povreda, usluga konsultacije i nutricionističkog pregleda je takođe dostupna u ovom Centru. Strukovni nutricionista-dijetetičar Suzana je svoj petogodišnji rad u ovoj oblasti posvetila radu sa sportistima, rekreativcima, ali i fizički neaktivnim ljudima. Požrtvovano učestvuje u postizanju zdravih promena i dobrih rezultata njenih klijenata. Za sve vežbače i klijente Bodyline fitness & wellness centra, popust na usluge nutricioniste iznosi 20%.

Nutricionista